Musicons Røde Hjerte

Kun 1 km syd for Roskilde Station vokser den nye kreative bydel, Musicon. Her lå den gamle betonvarefabriks rå industribygninger, som i dag har givet grobund for et enestående grønt kulturområde med iværksætteri, danseteater, handelsstrøg, rockmuseum, kunstskole, skatehal, spisesteder, øvelokaler og spændende fritidsaktiviteter.

Og lige midt i Musicon, mellem Rabalderstræde og Rabalder Parken, ligger en helt særlig bydel i bydelen. Velkommen til Den Røde Tråd – et nytænkende og mangfoldigt fællesskab med fødderne i græsset og søndage på skateboardrampen. Den nye bydel består af townhouses, lejligheder og 2-plans rækkehuse.

Tværs gennem de røde og hvide facader løber strøget, der forbinder Rabalderstræde med Rabalder Parkens mange aktiviteter. Her samles kvarteret i et levende byrum med plads til kultur.

Bo midt i den kreative bydel

Musicon – et levende bymiljø med kultur og kreativitet fra morgen til aften. Her er markante kulturinstitutioner, stærke frivilligaktiviteter og et blomstrende erhvervsliv med mange iværksættere
og startup-virksomheder.

Besøg Rockmuseet, prøv kræfter med skating i Rabalder Parkens vandkanaler, snup en kop cappuccino hos Kafferisteriet MØRK – eller deltag i en af de mange koncerter og gadefestivaler som afholdes hvert år. Her er altid noget at opleve.

I Musicon finder du både hyggelige caféer og madboder, hobbyaktiviteter for alle aldre, kreative værksteder og grønne områder med plads til leg.

Med kun 3 minutters cykeltur til indkøb, 5 minutter til afkørslen mod København og både vuggestue, børnehave og skole indenfor gåafstand, er det nemt at få en god hverdag til at fungere for hele familien.